22°
Събота, 18 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2023 на Шуменския университет

Избори 2 в 1

Демографският срив е предизвикателство пред националната ни сигурност

Основно предизвикателство пред националната ни сигурност, е демографският проблем на България. Ние се топим като народ.

388 0

ВМРО Шумен представи кандидатите си за народни представители

Днес, на 16 май, международния ден на светлината, в Шумен бе представена листата на ВМРО – БНД за предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители.

3097 0

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

5068 0

Шумен

Високата зона на Шумен без вода и в събота

Заради възникнал проблем при отстраняването на авария високите части на Шумен ще бъдат без вода за по-дълго време, съобщиха за ШУМ.

14895 107

Малките футболисти на „Волов“ играят за купата на първия турнир „Хиполенд Къп“

Малките футболисти на „Волов“ играят за купата на първия турнир „Хиполенд Къп“ Първото издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ ще се проведе тази седмица в Добрич, а сред отборите, които ще играят за призовите места е и „Волов“ Шумен.

1035 0

Инж. Петър Ганев е новият директор на СИДП

Инж. Петър Ганев е новият директор на Североизточното държавно предприятие. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

4018 21

България

Има оптимистично начало на летния туристически сезон, заяви служебният министър Евтим Милошев

Има оптимистично начало на летния туристически сезон, остава проблемът с кадрите. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на бТВ.

78 0

Времето

В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над равнините и низините ще има ниска облачност.

474 0

Теч на отговори и хакерска атака в деня на матурата по БЕЛ, министърът сезира ДАНС

Имало е хакерска атака срещу сайта на МОН и теч на отговорите на матурите, но не от министерството. Това съобщи служебният образователен министър Галин Цоков на брифинг в Министерския съвет, след като журналист обяви, че е успял да си купи решенията на въпросите от зрелостния изпит и ги е получил 16 минути след началото на матурата.

292 2

Свят

Осем души бяха арестувани заради протест на климатични активисти на летището в Мюнхен

Климатични активисти бяха арестувани по време на акция на пистата на летището в Мюнхен, довела до забавяне на полети, предаде Ройтерс.

66 0

Застреляха трима испански туристи в Афганистан

Няколко въоръжени лица застреляха снощи най-малко четирима души в Централен Афганистан, включително трима чужди граждани, съобщи говорител на талибаните, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

151 1

Зеленски в интервю за АФП: Русия няма силите, за да атакува отново Киев

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не вярва, че Русия има силите, за да атакува отново Киев, предаде Франс прес.

154 4

Спорт

Волейболистките ни показаха качества, но не взеха гейм и от Италия

Българският национален отбор по волейбол за жени записа трета поредна загуба с 0:3 гейма в Лигата на нациите - този път от силния тим на Италия.

129 0

Мбапе ще взима по-малка заплата в Мадрид, но прибира 150-милионен бонус

Заплатата на Килиан Мбапе в Реал (Мадрид) ще бъде по-ниска от тази, която заработваше досега в Пари Сен Жермен.

273 0

ФИА наказа сурово Никола Цолов, забрани му да участва на легендарната "Спа"

Младата българска звезда в автомобилния спорт - Никола Цолов, получи тежко наказание от ФИА, което ще го извади от участие на легендарната писта "Спа" в Белгия.

407 2

Любопитно

Какъв фалит? Бритни Спиърс е спечелила за година над 40 млн. долара

Бритни Спиърс е спечелила колосалните 40 милиона долара през 2023 г., което категорично противоречи на твърденията, че певицата е в "сериозна опасност да фалира".

215 2

Стана ясна новата носителка на титлата "Мис САЩ", след като предишната победителка се отказа от нея

Савана Ганкиевич от Хавай бе коронована за "Мис САЩ" 2023, седмица след като предишната носителка на титлата се отказа от нея, позовавайки се на психичното си здраве, предават АП и БТА.

358 0

Обвиняват Анджелина Джоли, че умишлено саботира връзката на Брад с децата им

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала да избягват баща си по време на определените му от съда срещи.

353 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5289 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9951 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16477 27

Този сайт използва бисквитки